Poznato pet učesnika grupne faze LŠ: Roma pregažena u Rimu, Monaco ponovo slavio

Fudbal
Poznato pet učesnika grupne faze LŠ: Roma pregažena u Rimu, Monaco ponovo slavio
Odigrano je prvih pet revanš mečeva play-offa Lige šampiona, te smo saznali isto toliko putnika u grupnu fazu.

Odigrano je prvih pet revanš mečeva play-offa Lige šampiona, te smo saznali isto toliko putnika u grupnu fazu.

U derbiju večeri na Olimpicu su se sastali Roma i Porto. Nakon prve utakmice, Roma je imala prednost gola u gostima jer je završeno 1:1, ali su večeras na Olimpicu doživjeli pravi debakl. Završeno je rezultatom 0:3 za goste, a Roma je završila susret sa samo osam fudbalera u polju, jer je Daniele De Rossi dobio crveni u prvom poluvremenu, da bi isto napravio i Emerson na startu drugog.

Golove za gostujući tim su postigli Monteiro u prvom poluvremenu, te dvojica Meksikanaca u finišu susreta Miguel Layun i Jesus Corona. Tako je Italija ostala na svega dva učesnika grupne faze, a to će biti Napoli i Juventus.

Monaco je i u drugom meču savladao Villareal, tako da se i Španija oprostila od jednog predstavnika u grupnoj fazi. Jedini gol na meču je postigao Fabinho sa bijele tačke u 91. minuti susreta, što je bilo i više nego dovoljno za grupnu fazu.

Legia Varšava je imala lagan zadatak pošto su prvaka Irske Dundalka dočekali sa pobjedom 2:0 u gostima. Ipak, Dundalk je imao prednost u toku cijelog meča u Poljskoj, ali je Legia izjednačila i sa igračem manje, pa je meč završen rezultatom 1:1.

Celtic se nekako provukao u grupnu fazu Lige šampiona. Nakon pobjede 5:2 u Škotskoj, Celtic je u Beer Shevi poražen rezultatom 2:0, te da su primili samo još jedan pogodak, ispali bi iz Lige šampiona za ovu sezonu.

I konačno, Plzen je odigrao 'samo' 2:2 sa Ludogoretsom, pa ćemo bugarskog prvaka gledati u grupnoj fazi Lige šampiona, jer su na domaćem terenu slavili rezultatom 2:0.

Sutra se igra i posljednjih pet utakmica play-offa Lige šampiona, kada ćemo znati sve učesnike ovogodišnje grupne faze. 

Ne propustite