Orešković: Šešelj će biti uhapšen ako pokuša ući u Hrvatsku

Region
Orešković: Šešelj će biti uhapšen ako pokuša ući u Hrvatsku
Odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku. "Ja mislim da svi znamo da je Šešelj u Hrvatskoj persona non grata i po toj definiciji on nije dobrodošao, a ako dođe, biće uhapšen", rekao je Orešković za RTL televiziju.

Odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku.

"Ja mislim da svi znamo da je Šešelj u Hrvatskoj persona non grata i po toj definiciji on nije dobrodošao, a ako dođe, biće uhapšen", rekao je Orešković za RTL televiziju.

Hrvatski MUP je krajem marta ove godine zabranio eventualni ulazak lidera radikala Vojislava Šešelja u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka.

MUP je tada obavjestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rješenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza.

Hrvatski Zakon o strancima predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

Vojislav Šešelj je na svom Twitter profilu napisao ranije danas da je dobio diplomatski pasoš i da se nada da mu hrvatske vlasti "kao uglednom diplomati" neće praviti nikakve probleme.

Ne propustite