Požar kod Šibenika prijeti prigradskom naselju Brodarica

Region
Požar kod Šibenika prijeti prigradskom naselju Brodarica
I u poslijepodnevnim satima traje dramatična borba svih raspoloživih vatrogasnih snaga sa područja Šibensko-kninske županije s vatrenom buktinjom koja potpomognuta jakom burom guta borovu šumu, maslinike i druge poljoprivredne kulture. Najdramatičnija je situacija kod šibenskog prigradskog naselja Brodarica. Plameni jezici zahvatili su gustu borovu šumu na brežuljku udaljenom tek stotinjak metara od prvih kuća Brodarice. Ovaj požar krenuo je oko 14 sati iz predjela Mučići i unatoč višesatnom djelovanju tri kanadera i dva air-traktora, stigao je do dva kilometra udaljene Brodarice.

I u poslijepodnevnim satima traje dramatična borba svih raspoloživih vatrogasnih snaga sa područja Šibensko-kninske županije s vatrenom buktinjom koja potpomognuta jakom burom guta borovu šumu, maslinike i druge poljoprivredne kulture. Najdramatičnija je situacija kod šibenskog prigradskog naselja Brodarica.

Plameni jezici zahvatili su gustu borovu šumu na brežuljku udaljenom tek stotinjak metara od prvih kuća Brodarice. Ovaj požar krenuo je oko 14 sati iz predjela Mučići i unatoč višesatnom djelovanju tri kanadera i dva air-traktora, stigao je do dva kilometra udaljene Brodarice.

"Situacija je jako grda i opasna, pogotovo što ovoj gustoj borovoj šumi nadomak predjela Luše u Brodarici ne može prići zemaljska vatrogasna tehnika. Prije nekoliko trenutaka i kanaderi su ostali bez goriva, pa su otišli na tankanje" izjavio je Volimir Milošević, zapovjednik JVP-a Grada Šibenika, dodajući kako vatrogascima predstoji teška bitka.

Ovaj požar kod Brodarice izbio je gotovo istovremeno kao i onaj kod obližnjeg Jadrtovca. Vatra nošena jakim vjetrom preskočila je Jadransku magistralu i ušla među kuće u turističko i vikend-naselje Žaboriće. Velikim naporima vatrogasaca sve vile s brojnim apartmanima su odbranjene, a nije bilo ni druge materijalne štete jer su brojni turisti svoje automobile izmjestili na vrijeme.

Nakon tri sata, magistrala je ponovno otvorena za promet, ali postoji opasnost da se ponovno zatvori zbog požara koji sada prijeti Brodarici. No, ni tu nevoljama nema kraja, oko 16 sati izbila su dva požara u blizini vojarne Bribirskih knezova, pa je za promet zatvorena lokalna cesta Žaborić – Šibenik, prenosi Jutarnji.hr.

Ne propustite