Nikić za Novi.ba: Pozove li me Željo, pješke ću doći da vodim ekipu

Fudbal
Nikić za Novi.ba: Pozove li me Željo, pješke ću doći da vodim ekipu
Nikola Nikić istinska legenda Plavih sa Grbavice je za naš portal otkrio da se ne libi u ovom momentu preuzeti klupu Željezničara, ali on je istakao da ima jedno riješenje bolje od njega ali trenutno nije ostvarivo.

Nikola Nikić istinska legenda Plavih sa Grbavice je za naš portal otkrio da se ne libi u ovom momentu preuzeti klupu Željezničara, ali on je istakao da ima jedno riješenje bolje od njega ali trenutno nije ostvarivo.

Nikić je dugo godina nastupao za momčad sa Grbavice, a bio je u timu kada je Željo igrao historijsku utakmicu polufinala Kupa UEFA sa Videotonom, kada je Plavima u posljednjim trenucima meča Čuhaji odnio željeno finale sa velikim Realom iz Madrida.

Međutim, to je manje bitna stvar u ovoj priči, naime, iskusni stručnjak ima pozitivno mišljenje kada je u pitanju ova ekipa Želje, te misli da je samo potrebna prava osoba da te momke povede ka vrhu tabele, naravno, on ne krije da mu je neostvarena želja da vodi Plavu momčad, a isto tako prije sebe vidi samo jedno pravo riješenje, koje kako ističe na njegovu žalost nije ostvarivo u ovom momentu.

''Ja prije svega volim Želju, i to je velika razlika kada su u pitanju treneri koji dođu sa strane. Jedina sam legenda kluba koja nikad nije dobila šansu da sa klupe vodi taj tim, ne krijem zainteresovanost za trenutno upražnjenu trenersku stolicu mog Želje, dovoljno je da me pozovu i mislim da smo odmah dogovorili saradnju. Gledajući kao navijač najbolje riješenje je Amar Osim, ali nažalost zbog ugovora u Kataru njegov povratak nije moguć.''

Nikola je pohvalio rad uprave ali je istakao da fali osoba koja bi vodila sportski dio kluba, jer kako ističe ova uprava što se tiče biznisa i politike kluba to vodi odlično, međutim malo je ljudi koji se razumiju u sport, te je tu potreban neko ko će pokazati prave smjernice kako trenerima tako i igračima.

''Ova uprava radi fantastičan posao, stadion se pravi, navijači su vraćeni na isti, sve je odlično, ali sportski segment škripi, nadam se da će to u skorijoj budućnosti bitti popravljeno, jer svi smo mi prolazni samo je Željo vječan.''

Popularni ''folcika'' nije mogao a da se ne dotakne Manijaka, kod kojih je i danas omiljena ličnost, te upravo navijači su trenutno oni koji bi najviše željeli da se pruži šansa Nikiću.

''Moji Manijaci, ja sam od onih igrača kojem novac nikad nije bio bitan, gdje god sam igrao, igrao sam za navijače, pa sam stalno bio na meti kritika porodice, ali, meni onaj pogled u Manijake, i njihovu sreću nakon naše pobjede, nije mogao platiti niko, nije bilo tog novca koji bi mogao taj osjećaj zamijeniti.''

Treba istaći da su upravo navijači bili ti koji su Amara Osima vratili u klub 2009. godine, a na kakav način im se popularni ''brko'' odužio ne treba ni spominjati, jer on je za svoje četiri godine osvoji tri titule te dva kupa, i tako pokazao da uprava nekada i treba da posuša želje navijača, da li će to biti i u ovom slučaju ostaje da vidimo.

Nikola Nikić se za kraj dotakao ružnog odlaska Kostića sa klupe, te je u šaljivom tonu ponovo potvrdio svoju zainteresovanost za dolazak na Grbavicu.

''Meni kada bi se desilo da doživim tri uzastopna poraza, ja bih sam dao ostavku, ne bih dozvolio da drugi odlučuju umjesto mene, ali to je stvar obraza, ponavljam opet, ako me pozovu, dolazim pješke na Grbavicu, jer brže bih stiga, pošto sam slab vozač i treba mi 12 sati da stignem do sarajeva, smijeh, STRAŠNI SUD.'' zaključio je uvijek raspoloženi Nikić.

Faris DŽAFEROVIĆ

Ne propustite