SAZNAJEMO: Bošnjak nije zapalio Srpsku crkvu?!

Aktuelno
SAZNAJEMO: Bošnjak nije zapalio Srpsku crkvu?!
Osumnjičeni za izazivanje požara u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu je beskućnik, muškarac srednjih godina, a motiv ovog krivičnog djela najvjerovatnije je koristoljublje. Prema nekim navodima, osumnjičeni uopšte nije bošnjačke nacionalnosti.

Osumnjičeni za izazivanje požara u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu je beskućnik, muškarac srednjih godina, a motiv ovog krivičnog djela najvjerovatnije je koristoljublje.

Prema nekim navodima, osumnjičeni uopšte nije bošnjačke nacionalnosti. 

Podsjećamo, policija KS danas je uhapsila osobu osumnjičenu za paljenje crkve.

"Radeći na rasvjetljavanju požara u pomoćnoj prostoriji – ostavi, koja se nalazi u sklopu crkve „Svetog preobraženja“, ulica Zmaja od Bosne broj 43, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU su poduzeli niz operativnih mjera i radnji te došli do saznanja  da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti muškarac nastanjen u Sarajevu. Isti je dana 21.08.2016. godine pronađen i lišen slobode te smješten u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Dana 22.08.2016. godine, nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopšteno je iz MUP-a KS.

(Vijesti.ba)

Ne propustite