Vučić: Srbija će u budućnosti napredovati brže od Hrvatske

Region
Vučić: Srbija će u budućnosti napredovati brže od Hrvatske
Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je press konferenciju povodom analize ekonomskih rezultata i mjera u Srbiji, ali se osvrnuo i na sve zategnutije odnose sa Hrvatskom. Odnosi dvije zemlje dugo nisu bili više poljuljani, a Vučić naglašava da vlasti u Srbiji ne žele da igraju politički ping pong.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je press konferenciju povodom analize ekonomskih rezultata i mjera u Srbiji, ali se osvrnuo i na sve zategnutije odnose sa Hrvatskom. Odnosi dvije zemlje dugo nisu bili više poljuljani, a Vučić naglašava da vlasti u Srbiji ne žele da igraju beskrajni politički ping pong.  

"Mi ne igramo nikakav politički ping pong. Neka nastave da vrijeđaju, a mi ćemo da guramo svoju ekonomiju kako bi se na najbolji način suprotstavili. Oni svaku našu pobjedu doživljajvaju kao njihov poraz. Ne mogu da prihvate da ne zaostajemo za njima."

Vučić se dotakao i odnosa sa BiH i Albanijom, a govorio je i o premijerskim kandidatima u Hrvatskoj.

"Srbija će u budućnosti napredovati brže od Hrvatske. Želimo bolje odnose u regionu, jer što Hrvatska bude bolje živila, bolje će živjeti i Srbija. Stojimo iza svih izgovorenih riječi. Nastavićemo graditi bolje odnose sa Albanijom i BiH uprkos teškom naslijeđu. Politika mira i stabilnost i je zaštitni znak Vlade Srbije. Nisam reagovao ni na lične uvrede premijerskih kandidata na tv duelu. Želim im mnogo uspjeha, samo neka nastave, a mi o njima nećemo više da dogovorimo, imamo mnogo pametnijeg posla."

(Novi.ba)

 

 

 

 

 

Ne propustite