Jesen nam stiže prije vremena: Kiša, pljuskovi i grmljavina [FOTO]

Bosna i Hercegovina
Jesen nam stiže prije vremena: Kiša, pljuskovi i grmljavina [FOTO]
Nakon sunčanog i toplog vikenda, već u ponedeljak su nas dočekale niske temperature i kiša. Izgleda da nam jesen stiže ranije, pa će se loše vrijeme zadržati do kraja sedmice.

Sto se tiče današnjeg dana uglavnom nestabilnom, sa kišom i grmljavinom. Poslijepodne prestanak padavina u Krajini i Hercegovini. Kiše će biti u istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine. Očekivana količina padavina između deset litara po metru kvadratnom , lokalno do trideset, vjetar slab do umjeren sjevernom i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini slaba do umjerena bura, najviša temperatura tokom danasnjeg dana između 16 i 22, na jugu do 24. 

Utorak oblačno sa kišom i pljuskovima, u Hercegovini prijepodne pretežno a poslijepodne umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kolicina padavina izmedu 10 i 20 litara. Jutarnje temperature između 9 i 14, 17 i 21, najviša dnevna između 17 i 21, na jugu do 26. 

U srijedu umjereno do pretežno oblacno vrijeme, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa kišom i pljuskovima. Nešto manja oblačnost očekuje se u Hercegovini, temperature između 11 i 17, na jugu 16 i 22, najviša dnevna izmedu 16 i 23, na jugu 26 i 30 stepeni.

U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, jutarnja između 11 i 17 jug 16 i 22, najviša dnevna 18 i 25, a na jugu 27 i 30.

U petak se očekuje stabilno vrijeme, tako da možemoocekivati  poboljšanje vremena. Postepeno stabilnije vrijeme i porast temperatura. Stabilno vrijeme bi se trebalo očekivati i za dane vikenda.

Od srijede se može očekivati porast temperature.  

Ne propustite