Adem Karamuja uhapšen u Ošvama kod Maglaja

Crna hronika
Adem Karamuja uhapšen u Ošvama kod Maglaja
Službenici sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su u naseljenom mjestu Ošve kod Maglaja lišili slobode Adema Karamuju, rođenog 1983. godine, iz Maglaja.

Službenici sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su u naseljenom mjestu Ošve kod Maglaja lišili slobode Adema Karamuju, rođenog 1983. godine, iz Maglaja.

- Nakon lišenja slobode osoba K.A. je sprovedena u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će u toku sutrašnjeg dana biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK - saopćeno je Feni iz Odjela za nose sa javnošću policije MUP-a ZDK.

Potraga je realizirana zbog postojanja osnova sumnje da je Karamuja počinio krivična djela "Ugrožavanje sigurnosti", "Izazivanje opće opasnosti" i "Zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica", koja su se desila protekle nedjelje nakon narušavanja javnog reda i mira u selu Ošve kod Maglaja.

Ranije je Tužiteljstvo BiH protiv Karamuje i još 11 osoba uhapšenih prije dvije godine u akciji „Damask“ podiglo optužnicu zbog organiziranja terorističke grupe i sudjelovanja u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Ne propustite