Četiri situacije u kojima smiješ biti sebična

Praktična žena
Četiri situacije u kojima smiješ biti sebična
Ponekad je sebičnost sasvim u redu.

Ponekad je sebičnost sasvim u redu.

1. Kad trebaš pomoć

Ti si uvijek tu za svoju prijateljicu - kad ju treba tješiti, pomoći joj u organizaciji nečega ili samo poslušati. Potpuno je jasno da to isto očekuješ i od nje, kad zatreba. Ženama nije problem biti potpora drugima, no kad im zatreba to isto, vrlo često ne žele te iste gnjaviti svojim problemima. No, to nije gnjavaža. "To ne samo da je dobro za vas, jer ćete dobiti pomoć koju trebate, već je dobro i za vaš odnos. Odnosi u kojima samo jedna strana daje, nisu iskreni", prenosi Women's Health.
 
2. Vrijeme nakon posla

Ti možda misliš da bi trebala biti dostupna šefu i kolegama od 0 do 24, ali to je daleko od istine. Ako pronađeš ravnotežu između privatnog i poslovnog, bit ćeš svakako produktivnija na radnom mjestu. Postavljanje granica vrlo je bitno. Možda ne odmah na početku, kako ne bi djelovala bahato, no ne smiješ ni dopustiti da te se iskorištava, jer ona druga strana neće stati, kad vidi da se to može. Upravo zato, uzeti vrijeme za sebe nakon radnog vremena je neophodno, a ne sebično.
 
3. Vrijeme za sebe

Jesi li se ikada osjećala krivom što ne radiš apsolutno ništa ili si odbila poziv na druženje? Sigurno jesi, ali definitivno ne bi trebala. Uzimanje vremena za sebe i omiljene hobije, ono što je snižava razinu stresa, a povećava razinu sreće. I to je neophodno.
 
4. U krevetu

S vremena na vrijeme, u spavaćoj sobi mora biti naglasak samo na tebe i tvoje potrebe. "Recite otvoreno partneru što želite, to je jako važno. Vi zaslužujete biti zadovoljni, a to nije pohlepa."

(index.hr)

 

Ne propustite