Čubrilović: referendum će se održati kada je i planiran

Bosna i Hercegovina
Čubrilović: referendum će se održati kada je i planiran
Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da ne očekuje primjenu sile od strane visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i međunarodne zajednice zbog referenduma o Danu Republike Srpske, koji je zakazan za 25. septembar.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da ne očekuje primjenu sile od strane visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i međunarodne zajednice zbog referenduma o Danu Republike Srpske, koji je zakazan za 25. septembar.  Kako je kazao u manjem bh entitetu je urađeno sve prema i Ustavu. „Ubijeđen sam da će se referendum održati kada je i planiran“ - naglasio je Čubrilović. 

Podsjećamo, Incko je jučer najavio da će Vijeće za sprovođenje mira u BiH (PIK) u utorak raspravljati o referendumu u RS. 
“U ponedjeljak imamo neke sastanke sa članicama PIK a sjednica je tek u utorak. Neki su tražili sastanke da se dobro pripremimo za utorak i onda ćemo vidjeti šta će biti” - izjavio je Incko. 

Inače, predsjednik RS-a Milorad Dodik, ranije je izjavio da je apsolutno neprihvatljivo odlaganje referenduma o Danu Republike Srpske.

Ne propustite