Kostić: Moram prespavati, pa ću donijeti odluku, Marinović: Ovo je veoma bitna pobjeda

Fudbal
Kostić: Moram prespavati, pa ću donijeti odluku, Marinović: Ovo je veoma bitna pobjeda
Željezničar i Zrinjski su na Grbavici odigrali derbi šestog kola BHT Premijer lige BiH, a gosti su iz Doline Ćupova odnijeli puni plijen, te slavili pobjedu od 0:1.

Željezničar i Zrinjski su na Grbavici odigrali derbi šestog kola BHT Premijer lige BiH, a gosti su iz Doline Ćupova odnijeli puni plijen, te slavili pobjedu od 0:1.

Nakon novog poraza na domaćem terenu i ukupno trećeg uzastopnog, trener Željezničara Miloš Kostić bio je vidno nezadovoljan nakon utakmice sa Zrinjskim.

"Poslije jedne ovakve utakmice, kada ne iskoristimo šanse, primamo gol koji nismo zaslužili, jer do tada Zrinjski nije igrao. Poslije gola, malo smo pali. Na silu nije išlo i mislim da rezultat nije objektivan, obzirom na šanse. Ali to je fudbal, čestitam gostima", rekao je Kostić nekon susreta, pa nastavio:

"Teško je objasniti šta nam se dešava. Iznenadili smo Zrinjski sa postavom, nismo im dali da igraju, iz toga smo dolazili u šanse. Sada da kažem nešto direktno oko toga, drsko bih rekao, jer sam još vruć, i treba da se prespava. Nije lagana situacija, mi smo u rezultatskoj krizi i sigurno to nije ono što Željo zaslužuje".

Kostić je govorio i o nastavku sezone, te šta treba uraditi da bi Plavi izašli iz rezultatske krize.

"Očekivanja su bila puno veća, jer klub kao što je Željezničar treba da cilja tako visoko. Trebamo analizirati stvari, da se vidi gdje je propust koji je bio urađen. Moja odluka da stavim Kjosevskog u dogovoru s trenerom golmana je greška. To se dešava i sa golmanima. To ja tako jednostavno. Sad je vruća situacija. Prespavat ćemo, pa ćemo vidjeti."

MANIJACI POSLALI JASNU PORUKU: ''MILOŠE ODLAZI''

Trener gostiju Vinko Marinović bio je zadovoljan sa nova tri boda njegove momčadi.

"Mislim da prvo poluvrijeme nismo odigrali kako treba. Imali smo grešaka i Željo je imao jednu ili dvije dobre situacije za postizanje gola. Na poluvremenu smo zato reagovali i došli do one igru koju smo željeli i na početku utakmice i ostvarili izuzetno važnu pobjedu", rekao je Vinko Marinović nakon susreta.

Trener Zrinjskog osvrnuo se na cijelu situaciju na tabeli i nastavku ove sezone, te ambicijama njegove ekipe.

"Liga je dobila s kvalitetom, po meni je veoma teško dobiti bilo koga. Jedan kiks vas vraća nazad. Svi igraju pod pritiskom. Mi želimo odbraniti titulu prvaka. Odmah smo planski krenuli s dovođenjem igrača. Imamo samo jednog igrača koji nije igrao prošle sezone, plus klupu koju imamo iza sebe. 

Tek je počelo prvenstvo, nisu to velike razlike. Mi imamo kostur ekipe, a još negdje se možda trebamo nadograditi da bi pružali još bolje partije. Doveli smo neke igrače koji imaju kvalitet i sigurno je to prednost", završio je trener Zrinjskog.

Ne propustite