NAJAVLJEN NAPAD

OVK sprema bombaški napad na Kosovu? (FOTO)

Objavljeno:19.08.2016 - 15:55
A A A Times Arial

Na Facebook stranici "Mujë Krasniqi Legjend E Popullit Shqiptar" uz fotografije maskiranih i naoružanih muškaraca u paravojnim uniformama OVK najavljen je bombaški napad u selu Dobra Voda na Kosovu.

 U opisu slike se navodi da je riječ o pripadnicima specijalne jedinice 113. brigade OVK iz Drenice. "Objavićemo imena svih aktivnih pripadnika ove specijalne jedinice OVK iz Drenice. Tu će početi prvi udarac. Očekujte bombu 21. avgusta kada će imena biti objavljena", stoji u statusu koji je lajkovalo preko šesnaest hiljada ljudi. 

napad1

Kako Informer.rs dalje navodi, prenoseći riječi neimenovanog izvora bliskog Kosovskoj policiji, fotografije su nastale tokom treninga u selu Obrinje. 

"Taj predio je idealan za kampove i treninge. To ljudi u kojima još uvijek žive ideje OVK odlično znaju i veoma često idu tamo i obavljaju treninge. Nekoliko puta smo ih tu zaticali ali tada nisu bili maskirani i nisu imali oružje kod sebe tako da nismo imali osnova da podnosimo prijave", kaže izvor srbijanskog portala. 

Administrator fejsbuk stranice, navodi da je OVK aktivan u svim selima u Drenici. "Prva imena koja ćemo objaviti su iz mjesne zajednice Dobra Voda, gdje je rođen naš komandant Muje Krasnići. Upravo tu će početi prvi udarac. Sela koja su u okviru mjesne zajednice Drenica su: Dobra Voda, Čabič, Zabrđe, Riđevo, Glareva, Dobri do, Štarica, Sićevo i Jašanica", piše na facebook stranici koja obiluje fotografijama naoružanih terorista koji nose uniforme OVK. 

napad

Prije četiri mjeseca objavljen je proglas grupe Albanske nacionalne armije koji je pročitan tokom njihovog treninga u južnoj Mitrovici. Dopisom su pozvali "svoje borce da se udruže i nastave rad na zaštiti nacionalnih interesa. ANA je tada tvrdila da se njihovi pripadnici nalaze u Preševskoj dolini, Albaniji, Makedoniji i na Kosovu. 

Jedan od osnivača OVK Muje Krasnići, po kojem je pomenuta Facebook stranica dobila ime, jugoslovenske snage likvidirale su tokom 1998. godine kada je pokušavao da prikrijumčari oružje na Kosovo. Facebook stranica je u međuvremenu ugašena.     


(Informer.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!