Futavci i Irina: Koncert koji ne smijete propustiti

Kultura
Futavci i Irina: Koncert koji ne smijete propustiti
Grupa Futavci nas redovono obraduje vjestima o novim pjesmama i koncertima, pa tako i ovaj put. Već u subotu 20.8. ćete u clubu Underground sa početkom u 23:00 sata moći uživati u njihovim pjesmama.

Grupa Futavci nas redovono obraduje vjestima o novim pjesmama i koncertima, pa tako i ovaj put. Već u subotu 20.8. ćete u clubu Underground sa početkom u 23:00 sata moći uživati u njihovim pjesmama.

Mirza Salković za portal Novi.ba kaže:

''Za koncert se aktivno spremamo već 5 godina (smijeh). Šalim se, imamo stalno probe tako da svaki koncert sviramo i kao da je posljednji. Dan prije, odnosno 19.08. sviramo u Jablanici a odmah nakon Undergrounda nekoliko dana pauze pa idemo dalje. Veliko je interesovanje za naše nastupe i jako nam je drago zbog toga. Jedina razlika je u tome sto će u Undergroundu sa nama nastupiti naša prijateljica i legenda regionalne rock scene, Irina Kapetanović, sa kojom ćemo odsvirati našu zajedničku pjesmu "Kao ljubav" a nakon toga nekoliko njenih vanvremenskih hitova.

Mislim da će ovo biti koncert za pamćenje, barem za nas, jer ćemo predstaviti neke nove materijale, krunisati našu saradnju sa Irinom onako kako dolikuje i zatvoriti festival u velikom stilu.''  

Što se tiče daljih nastupa, Mirza kaže:

''Nakon Sarajeva idemo u Zenicu, Tuzlu, Lukavac, Banjaluku koja nas toliko očekuje i gdje nas je publika odlično prihvatila. U Banjaluci nismo svirali od 2013. godine kada smo nastupali na Demofestu i dužni smo da se vratimo, jer su reakcije na naš rad, pogotovo na pjesmu sa Irinom fantastične.

Na zimu idemo i u Srbiju ali o tome je još rano govoriti a nakon toga se zatvaramo u studio i snimamo novi album. Svakako da će tu biti još datuma tako da sve detalje možete potražiti na našoj Facebook stranici.

Ukratko, bit će ovo jako dobra godina za Futavce i sve one koji prate naš rad a nadamo se da će svaka naredna biti bolja.''

 

Ne propustite