Gurmanski užitak: Hrskav hljeb punjen mljevenim mesom i sirom

Praktična žena
Gurmanski užitak: Hrskav hljeb punjen mljevenim mesom i sirom
Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za doručak ili večeru, ovo je recept za vas.

Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za doručak ili večeru, ovo je recept za vas.
Sastojci:
250 g mljevenog goveđeg mesa
300 ml goveđe supe
200 g paradajza 
1 luk 
3-4 čehna bijelog luka 
1 kašičica tucane paprike 
1 kašičica mljevenog kumina 
1 kašičica mljevenog korijandera
1 kašika brašna
2 kašike pirea od paradajza 
1 kašičica origana 
1 lovorov list 
1 baget
50 g otopljenog maslaca
prstohvat svježeg peršuna
so i biber
Priprema:

1. Isjeckani luk i dva čehna bijelog luka propržite na malo ulja u većoj tavi. Nakon otprilike jednog minuta dodajte mljevenu junetinu. 
2. Kad junetina potamni, dodajte tucanu papriku, kumin, korijander i brašno. Sve dobro promješajte.
3. Ulijte goveđu supu, paradajz bez kožice isječen na kocke, pire od paradajza, origano, pa so i biber po želji.  Dodajte i list lovora, pa pustite da se lagano kuha oko 30 do 45 minuta.
4. Početak i kraj bageta odstranite, a ostatak hljeba isjecite na 3 do 4 jednaka komada. Unutrašnjost hljeba izvadite, a umesto njega stavite preliv od mljevenog mesa. 
5. Od dva preostala čehna bijelog luka, peršuna i maslaca napravite preliv za hleb. Na vrh svakog bageta možete izrendati trapist ili kačkavalj. 
8. Ovako pripremljen hljeb stavite da se zapeče u rerni 10 do 12 minuta na 200 stepeni dok ne postane lagano tostiran, a sir se u potpunosti ne rastopi.
 

Ne propustite