Uhapšen muškarac koji je obezbijedio oružje za napad u Minhenu

Svijet
Uhapšen muškarac koji je obezbijedio oružje za napad u Minhenu
Njemačka policija uhapsila je danas muškarca za kojeg se sumnja da je obezbijedio pištolj i metke, koje je koristio naoružani tinejdžer tokom napada u tržnom centru u Minhenu, kada je ubijeno devet osoba, navodi se u saopštenju državnog tužioca iz Frankfurta. Kako se precizira, policija je uhapsila naoružanog 31-godišnjeg njemačkog državljanina koji se za vrijeme policijske operacije hvalio da je obezbijedio pištolj tipa Glok 17, koji je korišten tokom napada u Minhenu

Njemačka policija uhapsila je danas muškarca za kojeg se sumnja da je obezbijedio pištolj i metke, koje je koristio naoružani tinejdžer tokom napada u tržnom centru u Minhenu, kada je ubijeno devet osoba, navodi se u saopštenju državnog tužioca iz Frankfurta. 

Kako se precizira, policija je uhapsila naoružanog 31-godišnjeg njemačkog državljanina koji se za vrijeme policijske operacije hvalio da je obezbijedio pištolj tipa Glok 17, koji je korišten tokom napada u Minhenu, prenosi Reuters. 

Muškarac, čije ime nije otkriveno, uhapšen je u Marburgu, udaljenom oko 100 kilometara sjeverno od Frankfurta, nakon što su zvaničnici stupili u kontakt s njim preko podzemne mreže i predstavili se kao kupci automatskog oružja i još jednog pištolja tipa Glok 17 za 8.000 eura, dodaje se u saopštenju.

Tokom policijske operacije, osumnjičeni je rekao da je prodao napadaču iz Minhena pištolj tipa Glok 17 tokom sastanka u Marburgu 20. maja, a zatim i 350 metaka tokom drugog sastanka 18. jula.

Policija je počela da ga prati dok je istraživala dva druga slučaja nelegalnih transakcija oružja, koje nisu bile povezane sa napadačem iz Minhena, navodi AP. 

Napadač, 18-godišnji Ali David Sonboli ubio je 22. jula devet osoba i ranio više od 30 u tržnom centru u Minhenu nakon čega je izvršio samoubistvo.

(Tanjug)

Ne propustite