Laži koje si svakodnevno govorimo, a ne bismo trebale

Praktična žena
Laži koje si svakodnevno govorimo, a ne bismo trebale
SVAKA od nas svakodnevno si govori male laži, koje mogu imati jako loš utjecaj na naš život.

SVAKA od nas svakodnevno si govori male laži, koje mogu imati jako loš utjecaj na naš život. 

1. Ne mogu
 
A zašto? Što te spriječava? Ti samu sebe. Niko drugi.
 
2. Ne zaslužujem to
 
Ko to kaže? Ne dopusti nikome toliko moći da ti usadi glas u glavi, koji će ti reći da nešto ne zaslužuješ. Svako jutro stani ispred ogledala i podsjeti se koliko si naporno radila  za dobre stvari. Da, zaslužuješ ih.
 
3. Ne mogu si to priuštiti
 
Možeš si priuštititi sve što si odlučiš priuštiti. No, to će značiti žrtvovanje u nekim drugim područjima. Zamijeni ovu frazu onom "imam druge prioritete". To ne znači da si nešto ne možeš priuštiti, već da štediš za nešto drugo.
 
4. Nemam dovoljno...
 
...novaca, prijatelja, odjeće, ubaci bilo što. Ključ nije u tome da želiš stvari koje nemaš, već da se zaljubiš u stvari koje već imaš.
 
5. Nemam dovoljno vremena
 
Imaš jednako vremena, kao i drugi ljudi. Pa kako neki od njih stignu sve što žele? Oni planiraju unaprijed i ne gube previše vremena na tuđe živote, ako razumiješ što mislimo.
 
6. Dosadno mi je
 
Je, ako samo sjediš na kauču i ništa ne poduzimaš. Nije, ako pronađeš neki hobi ili dva. Čak i kad nemaš motivacije, natjeraj se u pokret. Vidjet ćeš kako će dosada brzo ispariti.
 
7. Ja mogu bolje
 
Ako to možeš misliti i izgovoriti, možeš i napraviti.
 
8. Teško djetinjstvo
 
Ne kažemo da je lako nositi se s prošlošću. No, baš zato što je bila teška, trebala bi ti biti poticaj da se takve stvari više nikad ne ponove, a ne izgovor za ne poduzimanje koraka.
 

Ne propustite