Buka u modi: Anita Taletović, modna stilistica za Novi.ba

Aktuelno
Buka u modi: Anita Taletović, modna stilistica za Novi.ba
Danas razgovaram sa mojim omiljenim umijetnikom u BiH, Anitom Taletović. Ona je modna stilistica, rođena je 5.12.1982 u Tuzli, a trenutno dizajnira torbe i ima svoj modni brend - Anita Anita.

Danas razgovaram sa mojom omiljenom umjetnicom u BiH, Anitom Taletović. Ona je modna stilistica, rođena je 5.12.1982 u Tuzli, a trenutno dizajnira torbe i ima svoj modni brend - Anita Anita.

U nastavku pročitajte šta je Anita rekla o svojoj karijeri, a objasnila nam je i kako je došla na ovu fantastičnu ideju.

Zavšila sam ekonomsku školu, studirala sam žurnalistiku, ali radila sam razne poslove tako da nikada nisam bila ispunjena. Nisam imala hrabrosti da pokušam raditi ono što zaista volim. Ipak, osjetila sam da je to najbolje što znam da radim, tako da sam se bacila na posao. Moda, dizajn, materijali, tkanine, boje, i razni oblici su mi se stalno motali po glavi. Jednostavno, slijedila sam svoj san i svoje instinkte.

Zbog svega sam počela da istražujem privatne modne škole po Italiji. Želila sam da to bude Italija, jer je centar mode i da to bude nešto drugačije. Pronašla sam školu MFC, poslala sam im pismo i otišla sam u Italiju. Dobila sam certifikat za modnog stilistu i vratila sam se. Tek tada, nakon svega, sam shvatila da ću biti sretna i da ću da živim svoj san.

Malo po malo, mic po mic, počela sam da dizajniram. Odlučila sam dizajnirati torbe, jer su najfunkcionalnije i najpotrebnije, a veoma teško ih je pronaći. Svaka torba je unikatna, svaka kreacija je nova ideja, novi dizajn. Mislim da je inspiracija dar od Boga. Svake sekunde razmišljam i dobijam inspiraciju, dobijam nove ideje, stvaram nove tkanine, a što je najvažnije vidim da i drugi uživaju i vole moj dizajn.

Jučer sam oborila vlastiti rekord u prodaji torbi na sarajevskom "Holiday marketu". Prodala sam preko 30 torbi za smo jedan dan. Svaka torba je unikatna i samim tim zahtjeva mnogo vremena za izradu. Kako se potražnja povećava tako sam i ja prinuđena da povećavam cijene .

Moja jedina želja je da usrećim svaku ženu i da je učinim posebnom. Moja majka i moja sestra su mi najveća inspiracija, Poslije dragog Allaha, one su mi najveća podrška, ljubav i inspiracija u životu.

Španska riječ za danas: torba = bolso

U fotogaleriji pogledajte unikatne proizvode koje je dizajnirala mlada umjetnica Anita Taletović.

Ne propustite