Zakon o igrama na sreću u FBiH počeo se kršiti i prije nego je zaživio

Bosna i Hercegovina
Zakon o igrama na sreću u FBiH počeo se kršiti i prije nego je zaživio
Prijedlog izmjena Zakona o igrama na sreću koji je usvojen u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta izazvao je buru nezadovoljstva među domaćim pripređivačima igara na sreću koje još nikad nije prestalo, jer se, kako i sami kažu, radi o njihovim životima.

Prijedlog izmjena Zakona o igrama na sreću koji je usvojen u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta izazvao je buru nezadovoljstva među domaćim pripređivačima igara na sreću koje još nikad nije prestalo, jer se, kako i sami  kažu, radi o njihovim životima. 

Da je cijeli ovaj Zakon, odnosno, da su izmjene i dopune Zakona,  koje su usvojene zapravo samo plod svjesnog i namjernog lansiranja lažnih podataka u svrhu obmane javnosti govori i sljedeća slika. 

13989481-943984902394340-891835281-n

Naime, prema novom Zakonu sva uplatna mjesta umjesto dosadašnjih 100 metara sada trebaju biti udaljena 200 m od vjerskih objekata, srednjih i osnovnih škola. I ne bi to bilo ni čudno ni nelogično, naprotiv, da je ovaj Zakon makar u ovom slučaju jednak za sve priređivače igara na sreću. I tako je flagrantno kršenje zakona, uobičajeno za našu zemlju, počelo je i prije nego je zakon zaživio. 

Činjenica je, nažalost, da usvoje li se ove izmjene zakona i u Domu naroda privatni priređivači će biti primorani na zatvaranje svih 2.550 poslovnica i otpuštanje 5.500 djelatnika. Hoće li se o 5 i pol hiljada porodica brinuti predlagači ovog zakona nakon što brojni uposlenici ostanu na ulici pitanje je za milion dolara.  

Ne propustite