To može samo veliki Ibra: Današnjim golom nastavio je nevjerovatan niz

Fudbal
To može samo veliki Ibra: Današnjim golom nastavio je nevjerovatan niz
Zlatan Ibrahimović je postigao krasan pogodak u trijumfu Manchester Uniteda protiv Bournemoutha u prvom kolu Premiershipa. Bivši švedski reprezentativac na najbolji mogući način debitovao je u ligaškom dvoboju u dresu novog kluba. Kada se osvrnemo unatrag i pročačkamo po njegovoj nevjerovatnoj karijeri, zapazit ćemo i nevjerovatan podatak

Zlatan Ibrahimović je postigao krasan pogodak u trijumfu Manchester Uniteda protiv Bournemoutha u prvom kolu Premiershipa. Bivši švedski reprezentativac na najbolji mogući način debitovao je u ligaškom dvoboju u dresu novog kluba. Kada se osvrnemo unatrag i pročačkamo po njegovoj nevjerovatnoj karijeri, zapazit ćemo i nevjerovatan podatak.

Naime, golom Bournemouthu Ibrahimović je nastavio impresivan niz postizanja pogodaka u debitantskim nastupima u pet različitih liga zaredom.

U septembru 2002. Zlatan je debitovao u Ligi prvaka, a napravio je to na najbolji mogući način. Postigao je gol u pobjedi svog Ajaxa protiv Lyona.

Nakon što je napustio Ajax, Zlatan prelazi u Juventus, a u prvom nastupu u Serie A protiv Brescie Ibra poentira u pobjedi svog novog kluba.

Nakon Juventusa Ibrahimović prelazi na Camp Nou, a u dresu katalonskog diva debituje golom protiv Sporting Gijona.

Posljednja stanica u karijeri velikog Ibre prije Uniteda bio je La Championnat, a u dresu PSG predstavio se pariškoj publici odmah u prvom nastupu golom u remiju 2:2 kod kuće protiv Llorienta.

(Novi.ba)

Ne propustite