Bizarni trik za ljepotu Kourtney Kardashian: Svaki dan jede kašiku maslaca

Moda i ljepota
Bizarni trik za ljepotu Kourtney Kardashian: Svaki dan jede kašiku maslaca
Nakon prekida sa Scottom Disickom, Kourtney Kardashian sve je tanja i tanja, no dan započinje jednom izrazito kaloričnom namirnicom. Na svom blogu Kourtney je fanovima objasnila kako svako jutro jede žlicu maslaca, i to ne bilo kojeg već onoga pod nazivom "ghee", koji dolazi iz Indije.

Nakon prekida sa Scottom Disickom, Kourtney Kardashian sve je tanja i tanja, no dan započinje jednom izrazito kaloričnom namirnicom. Na svom blogu Kourtney je fanovima objasnila kako svako jutro jede žlicu maslaca, i to ne bilo kojeg već onoga pod nazivom "ghee", koji dolazi iz Indije.

Ovaj nezasoljeni čisti maslac ubraja se u dobre masnoće, poput kokosovog ulja, objašnjava Kourtney te se smatra kako je izvrstan za ljepotu.

Što je ghee?

To je pročišćeni maslac koji se dobiva kuhanjem običnog maslaca na niskoj temperaturi, kako bi voda isparila. Pun je vitamina A,D, E i K te antioksidansa, ne sadrži sol ni konzervanse.

Vjeruje se da regulira probavu, poboljšava memoriju, čisti krvne žile, jača imunitet, poboljšava vid i ima anti age učinak na tijelo.

Kako ga Kourtney koristi?

Kourtney svako jutro pije veliku žlicu gheeja iz slatke keramičke čaše, zatim čeka 20 minuta, pije čašu vode i baca se na doručak. Kourtney je također napomenula kako kuha isključivo sa kokosovim uljem i ghee-om te kako je o toj namirnici sve naučila od bake.

"Ona je naučila moju mamu kako raditi ghee i ona kuha na njemu otkako smo ja i sestre bile male pa ga sve oduvijek koristimo."

Ne zvuči baš primamljivo, no moramo priznati da Kourtney, majka troje djece, izgleda zaista odlično.

(index.hr)

Ne propustite