Robert De Niro napustio Sarajevo

Aktuelno
Robert De Niro napustio Sarajevo
Slavni holivudski glumac Robert De Niro koji je u Sarajevu boravio u okviru Sarajevo Film Festivala napustio je u poslijepodnevnim satima glavni grad Bosne i Hercegovine. De Niro je sa sarajevskog aerodroma poletio oko 14:50 sati.

Slavni holivudski glumac Robert De Niro, koji je u Sarajevu boravio u okviru Sarajevo Film Festivala, poletio je danas sa Sarajevskog aerodroma oko 14:50 sati. Nakon odlaska glumac se zahvalio na ugodnom boravku i gostoprimstvu.

Podsjećamo, prije odlaska iz Sarajeva, glumac je u restoranu "4 sobe gospođe Safije" ručao u društvu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, glumaca Zane Marjanović, Emira Hadžihafizbegovića, reditelja Srđana Vuletića, rediteljice Jasmile Žbanić i drugih umjetničkih i filmskih radnika.

Posebnu pažnju javnosti De Niro je izazvao danas prošetavši starom jezgrom Sarajeva, Baščaršijom, te posjetivši Begovu džamiju. Brojni prolazinici koji su bili oduševljeni njegovim dolaskom iskoristili su priliku da se sa njim fotografiraju.

Ranije je glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo učestvovao u programu "Kafa sa" Sarajevo Film Festivala gdje je govorio o svojoj karijeri i filmskim ulogama koje su je obilježile.

Ovogodišnji 22. Sarajevo Film Festival otvorile su paralelne projekcije De Nirovog filma "Taksist" na dvije lokacije, u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu, a sinoć mu je uručena specijalna nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

"Čuvat ću Srce Sarajeva i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom jer nema puno gradova na svijetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima", poručio je on.

Legendarni glumac je u Sarajevo došao jučer, te obišao najznačajnije historijske lokacije vezane za opsadu Sarajeva, Jevrejsko groblje, lokalitet Zlatišta i Tunel spasa.

 

 

Ne propustite