De Niro primio nagradu Počasno Srce Sarajeva: 'Pamtit ću Sarajevo sa zadovoljstvom!'

Aktuelno
De Niro primio  nagradu Počasno Srce Sarajeva: 'Pamtit ću Sarajevo sa zadovoljstvom!'
Slavni glumac Robert De Niro primio je Počasno Srce Sarajeva za životno djelo na 22. Sarajevo Film Festivalu.

Slavni holivudski glumac Robert De Niro primio je večeras, nakon otvorenja 22. Sarajevo Film Festivala, nagradu Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Nagrada mu je dodijeljena na pozornici 'Ljetnog kina Telemach - Metalac pred oko 3.500 posjetitelja, a nagradu mu je uručio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

"Čuvat ću Srce Sarajeva i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom jer nema puno gradova na svijetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima", poručio je Robert De Niro.

Čast da mu uruči prestižnu nagradu imao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra u prepunom Metalcu. "Kao i prethodnih 10-ak godina SFF promoviše mlade domaće umjetnike. Čast nam je da je s nama Alena Džebo koja je ostvarila brojne uloge i dio je filmskog i pozorišnog glumišta. Ovo je tvoja noć", poručio je on.

Počasno Srce Sarajeva za životno djelo je nagrada koja je dodijeljena prvi put u 22. godine SFF-a. De Niro je prije dolaska u 'Ljetno kino' prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

"Postoji sličnost između SFF-a i Tribeca Film Festivala. Nastala su iz teškog stanja, iz rata i iz borbe da preživimo. Upravo zbog toga mi je zadovoljstvo da sam ovdje večeras i da mogu učestvovati na Sarajevo Film Festivalu", kazao je De Niro.

(Novi.ba)

Ne propustite