Robert De Niro proglasio otvorenim 22. Sarajevo Film Festival

Aktuelno
Robert De Niro proglasio otvorenim 22. Sarajevo Film Festival
22. Sarajevo Film Festival zvanično je otvoren večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo projekcijom filma Taxi Driver u kojem glavnu ulogu tumači Robert De Niro.

"Čast mi je da otvorim 22. Sarajevo Film Festival", kazala je večeras holivudska legenda Robert De Niro, označivši tako početak novog izdanja najznačajnijeg filmskog događaja u BiH. 

Sarajevo Film Festival zvanično je otvoren večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo projekcijom filma Taxi Driver u kojem glavnu ulogu tumači Robert De Niro.

"Kada snimate film ne znate kako će završiti. Nisam ni očekivao da će jedna rečenica iz filma postati legendarna", kazao je on prije otvorenja. 

Na otvaranje stigle su brojne poznate ličnosti iz svijeta filma, kulture, showbiza, sporta. Najveća zvijezda je, zasigurno, slavni holivudski glumac Robert De Niro. Kada je stigao na crveni tepih ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, dočekalo ga je blizu hiljadu obožavatelja.

de-niro-3

"Drago mi je što sam ovdje. Grozno je što se dešavalo u Sarajevu i New Yorku. Imamo neku neslužbenu vezu. Možda i službeniju nego što kažem", poručio je holivudski glumac prije ulaska u Narodno pozorište, dodavši da ga je o Sarajevu interesovalo ono što je gledao u vijestima, "dakle granatiranje koje se dešavalo četiri godine". 

"Gledao sam grad s brda, impresionirala me ljepota grada. Sramota je da ovakav grad može biti napadnut na takav način, kazao je De Niro.

Poručio je da ga je uvijek interesovalo da dođe na SFF, te da je potvrdio dolazak nakon što su ga pitali da dođe. "Došao sam s dvoje djece da ovo prožive sa mnom", kazao je on.

Na crvenom tepihu osim Roberta De Nira pojavili su se i mnogi drugi poznati poput Nataše Janjić, Željka i Jovane Joksimović, američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack. Na crvenom tepihu pojavio se i rijetko viđeni bosanskohercegovački poduzetnik Nijaz Hastor, jedan od najbogatijih bh. državljana.

Na 22. Sarajevo Film Festivalu biće prikazano ukupno 222 filma iz 61 zemlje u 18 različitih programa na čak sedam lokacija u Sarajevu. Film iznenađenja će, kažu organizatori, izazvati veliku pažnju.

(Novi.ba)

Ne propustite