Robert De Niro posjetio sarajevski "Tunel spasa"

Aktuelno
Robert De Niro posjetio sarajevski "Tunel spasa"
Slavni holivudski glumac Robert De Niro nakon dolaska u Sarajevo i ručka u Vinoteci obišao je nekoliko mjesta koja su značajna za historiju opsade Sarajeva u periodu 1992.-1995. Posjetio je neke od znamenitosti grada Sarajeva, a popodne je proveo u Tunelu spasa gdje se upisao u Knjigu za VIP goste. N1 ekskluzivno donosi poruku slavnog glumca ostavljenu u jednom od simbola bosanskohercegovačke prijestolnice. "To monumental complex tunnel of hope... amazing, more impressive then Robert De Niro..." ''Tunel spasa, fantastičan, impresivniji od Roberta De Nira'', poručio je on.

Slavni holivudski glumac Robert De Niro je nakon dolaska u Sarajevo i ručka u Vinoteci obišao i nekoliko mjesta koja su značajna za historiju opsade Sarajeva u periodu 1992-1995. Među tim znamenitostima je i "Tunel spasa" na Dobrinji.

Taj objekt je u opkoljenom gradu bio praktično "žila kucavice" kroz koju je dobijao prvu pravu pomoć kako bi njegovi stanovnici mogli preživjeti najdužu opsadu u modernoj historiji.

U "Tunelu spasa" De Niro je ostavio sljedeću poruku: 

"To monumental complex tunnel of hope... amazing, more impressive then Robert De Niro..."

"Tunel spasa, fantastičan, impresivniji od Roberta De Nira..."

Podsjećamo, glumac je prethodno obišao i Zlatište, uzvišenje iznad Sarajeva na planini Trebević odakle je, nastavljena njegova kratka turneja po glavnom gradu BiH. 

Ne propustite