Mostar: Skočio sa Starog mosta i više nije izronio

Crna hronika
Mostar: Skočio sa Starog mosta i više nije izronio
U poslijepodnevnim satima u Mostaru je, za sada nepoznati muškarac skočio sa Starog mosta i nije više izronio iz rijeke.

Danas je u poslijepodnevnim satima u Mostaru muškarac, čiji identitet nam nije poznat, skočio sa Starog mosta i nije više izronio iz rijeke.

Iz MUP-a HNK nam je potvrđeno da se nesreća dogodila u 17 i 20 sati, a kako saznajemo, riječ je o 25-godišnjem mladiću porijeklom iz Zvornika. 

"Prijavljeno nam je da je muškarac skočio sa mosta i da nije izronio. Trenutno su ekipe na terenu i vrše potragu za nestalim mladićem", kazali su iz MUP-a HNK.

Na terenu su i ronioci, a više informacija bit će poznato naknadno.

Kako saznajemo, riječ je o 25-godišnjem muškarcu porijeklom iz Zvornika, koji je u društvu dvije sestre stigao u posjetu Mostaru. Dok su bili na Starom mostu, muškarac je izrazio želju da skoči u Neretvu te da sestre snime skok. One su ga odgovorile od toga, a potom su otišli u obližnji restoran na ručak.

Međutim, tokom ručka je mladić ustao i navodno rekao da ide u toalet, ali se zapravo vratio na Stari most i skočio.

Njegovo tijelo je primijetio policajac ispod Lučkog mosta na površini vode, ali je ono ponovo potonulo. Nakon dojave o skoku i nestanku mladića stigla su dva kajaka Interventne spasilačke službe Mostar, a spasioci su mladića tražili nizvodno, sve do Mosta Hasana Brkića u naselju Tekija. Tu je potraga obustavljena i bit će nastavljena ujutro.

Podsjećamo, proteklog vikenda u Zvorniku je smrtno stradao Slovenac Andrej Beuc nakon skoka u Drinu. Njegovo tijelo pronađeno je danas.

Ne propustite