Ukusno i osvježavajuće: Brusketi mareti sa breskvama

Praktična žena
Ukusno i osvježavajuće: Brusketi mareti sa breskvama
Danas vam dajemo fenomenalan prijedlog za doručak ili užinu i ne morate da pogađate, glavi sastojak su baš one, breskve!

Danas vam dajemo fenomenalan prijedlog za doručak ili užinu i ne morate da pogađate, glavi sastojak su baš one, breskve!

Ukoliko vas zanima kako da napravite ukusne i osvježvajuće bruskete sa breskvama, pročitajte recept u nastavku.

Neophodni sastojci:

- 1 ili 2 breskve, u zavisnosti od količine brusketa koje namjeravate da napravite,

- tanko isječena parčad hleba, količina po želji (za dvije breskve isjecite 4 parčeta) ,

- 4 kašike jogurta, grčki tip,

- kašika meda,

- kašičica ekstrakta vanile,

- nekoliko listova bosiljka i

- malo maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

 

Isjecite breskvu na pola, isječeni dio namažite s malo maslinovog ulja, pa stavite da se peče u pleh obložen papirom za pečenje, tako što ćete bresku okrenute na isječenu stranu.

Pecite 30 minuta.

Izvadite breskve i ostavite da se ohlade.

Nakon toga, namažite hljeb maslinovim uljem, pa stavite da se peče u rernu na 10 minuta.

Dok hljeb ne porumeni, izmješajte jogurt, med i vanilu.

Takođe, isjecite breskvu na tanke šnite.

Kada je hljeb dovoljno ispečen, namažite parče namazom od jogurta koji ste prethodno napravili.

Poređajte šnite breskve i pospite preko svega bosiljak.

Izgleda sjajno, miriše još ljepše, a ukus će vas oboriti s nogu.

Vjerujemo da jedva čekate da isprobate ove neobične i slasne bruskete!

 

 

Ne propustite