Ukusno i osvježavajuće: Brusketi mareti sa breskvama
Danas vam dajemo fenomenalan prijedlog za doručak ili užinu i ne morate da pogađate, glavi sastojak su baš one, breskve!
Ukoliko vas zanima kako da napravite ukusne i osvježvajuće bruskete sa breskvama, pročitajte recept u nastavku.
Neophodni sastojci:
- 1 ili 2 breskve, u zavisnosti od količine brusketa koje namjeravate da napravite,
- tanko isječena parčad hleba, količina po želji (za dvije breskve isjecite 4 parčeta) ,
- 4 kašike jogurta, grčki tip,
- kašika meda,
- kašičica ekstrakta vanile,
- nekoliko listova bosiljka i
- malo maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Isjecite breskvu na pola, isječeni dio namažite s malo maslinovog ulja, pa stavite da se peče u pleh obložen papirom za pečenje, tako što ćete bresku okrenute na isječenu stranu.
Pecite 30 minuta.
Izvadite breskve i ostavite da se ohlade.
Nakon toga, namažite hljeb maslinovim uljem, pa stavite da se peče u rernu na 10 minuta.
Dok hljeb ne porumeni, izmješajte jogurt, med i vanilu.
Takođe, isjecite breskvu na tanke šnite.
Kada je hljeb dovoljno ispečen, namažite parče namazom od jogurta koji ste prethodno napravili.
Poređajte šnite breskve i pospite preko svega bosiljak.
Izgleda sjajno, miriše još ljepše, a ukus će vas oboriti s nogu.
Vjerujemo da jedva čekate da isprobate ove neobične i slasne bruskete!