Otvoren 11. tradicionalni kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH

Bosna i Hercegovina
Otvoren 11. tradicionalni kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH
Sa mladima će o ovoj temi razgovarati Admir Vatreš - inspektor MUP-a Kantona Sarajevo sa Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Đana Lončarica - psiholog i geštalt terapeut.

U Dječijem odmaralištu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći otvoren je 11. tradicionalni kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH.
 
Kamp ove godine okuplja 44 učesnika iz 29 općinskih/gradskih organizacija, odnosno 9 kantonalnih organizacija Crvenog križa i 2 volontera iz Crvenog križa/krsta Brčko Distrikta BiH.
 
Tema ovogodišnjeg kampa je prevencija ovisnosti i borba protiv zloupotrebe droga. Sa mladima će o ovoj temi razgovarati Admir Vatreš - inspektor MUP-a Kantona Sarajevo sa Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Đana Lončarica - psiholog i geštalt terapeut.
 
Učesnici će na radionicama imati priliku naučiti osnovne pojmove o drogama i opojnim sredstvima, te načinima borbe protiv zloupotrebe istih, kao i o rizikofaktorima, načinima prevencije ovisnosti i njenom liječenju. Po završenom kampu mladi volonteri biti će spremni u svojim lokalnim organizacijama raditi na podizanju svijesti mladih ljudi o prevenciji ovisnosti i borbi protiv zloupotrebe droga. 
 
Tokom trajanja kampa, učesnici će obilježiti i 12.08.- Svjetski dan mladih, uz druženje sa još 40 volontera Crvenog križa Kantona Sarajevo i prigodne sportske igre.
 

 

 

Ne propustite