Mekane i vazdušaste mekike

Praktična žena
Mekane i vazdušaste mekike
Ako vas interesuje kako se prave mekane i vazdušaste mekike obavezno pogledajte recept sa uputstvom i počastite svoju porodicu ovim ukusnim doručkom ili večerom.

Ako vas interesuje kako se prave mekane i vazdušaste mekike obavezno pogledajte recept sa uputstvom i počastite svoju porodicu ovim ukusnim doručkom ili večerom.

 

Potrebni sastojci:

 

1kg brašna,
200ml jogurta,
250ml kisele vode,
1 kašičica soli,
1 kašika šećera,
1 kocka kvasca,
1l ulja za prženje.

Kvasac stavite da ukisne sa toplom vodom, šećerom i 2-3 kašike brašna.

U veću posudu sipajte brašno pomješano sa solju, napravite udubljenje u sredini izručite jogurt i nadošao kvasac, pa dobro umjesite testo, da bude mekše od tjesta za hljeb. Ostavite da naraste na toplom, pa ga blago premješajte.

Nauljenim rukama kidajte i oblikujte male loptice, kad svo tijesto potrošite, počnite rukama da  razvlačite mekike i pržite ih u zagrejanom ulju. Za vrijeme prženja prelivati mekike vrelim uljem da bi bolje narasle.

Ne propustite