Svađa u Ošvama nije religijski motivirana, jedna osoba uhapšena

Crna hronika
Svađa u Ošvama nije religijski motivirana, jedna osoba uhapšena
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona tragaju za jednom osobom iz sela Ošve pored Maglaja nakon sukoba u ovom maglajskom selu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona tragaju za jednom osobom iz sela Ošve pored Maglaja nakon sukoba u ovom maglajskom selu.

Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK, je za Novi.ba potvrdila da je među mještanima Ošvi došlo do nesuglasica, ali vezano za korištenje mjesnog vodovoda.

"Došlo je do onečišćenja jednog bazena i mi smo poslali naše službenike. Jedna osoba je uhapšena za koju se sumnja da je to uradila. U toku su aktivnosti na pronalasku još jedne osobe, a trenutno ispitujemo i navode da je jedna osoba ispalila nekoliko hitaca u zrak", kazala je Ahmić za naš portal.

Iz MUP-a ZDK nam je potvrđeno da je uhapšen J. B., a da je u toku potraga za osobom inicijala A. K. Bitno je napomenuti da nije došlo do oružanog obračuna između pripadnika selefijskog pokreta kako su mnogi mediji prenijeli, nego se ovdje radi o svađi koja nije religijski motivirana.

Osumnjičeni se terete za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i onečišćenje vodovoda.

(Novi.ba)

Ne propustite