Hurtić: Realniju sliku stanja u Ligi 12 ćemo dobiti nakon pet, šest kola

Fudbal
Hurtić: Realniju sliku stanja u Ligi 12 ćemo dobiti nakon pet, šest kola
Nogometaši Sarajeva u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH sutra na Koševu dočekuje novog premijerligaša - ekipu Krupe.

Nogometaši Sarajeva u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH  sutra na Koševu dočekuje novog premijerligaša - ekipu Krupe.

Trener "bordo" tima  Almir Hurtić na današnjoj pres-konferenciji kazao je da  respektuje narednog protivnika koji je u dosadašnja tri kola osvojio pet bodova, koliko i tim Sarajeva. 

- Činjenica je da igraju dobro, da su kompaktna ekipa, da su spremni. Čekaju svoju šansu iz kontranapada, ima nekoliko dobrih ofanzivnih igrača. Postigli su i dosta golova, tako da očekujem tešku utakmcu u kojoj želimo da  pobijedimo, ali sigurno je protivnika nećemo potcijeniti - kazao je Hurtić.

Analizirajući subotnji remi u Zenici, strateg Sarajeva je kazao da je njegov tim podbacio. 

- Apsolutno nismo zadovoljni. Nismo dobro odigrali, analizirali smo greške, svi zajedno smo podbacili. Morali smo dobiti tu utakmicu. Prvo  poluvrijeme je bilo katastrofalno, drugo smo odigrali bolje, ali nismo uspjeli slaviti. Želimo sutra da se iskupimo i da pobjedom krenemo u pobjednički niz - rekao je Hurtić.

Trener Sarajeva osvrnuo se na trenutni plasman i bodovni saldo svog tima  na startu sezone.

-  Poslije tri kola, u kojim smo po meni imali najteži raspored, imamo pet bodova, samo dva manje od rivala. Sloboda, Željezničar i Zrinjski imali su  lakši raspored. Mi smo dvije utakmice igrali na strani, a oni po dvije kod kuće. Ekipa Širokog na primjer ima samo dva boda. Naš trenutni  bodovni saldo i peto mjesto na tabeli ne govori puno. Realnija slika na tabeli će biti za nekih pet-šest kola - izjavio je Hurtić.  

U ekipu Sarajeva nakon povrede vraća se Marko Mihojević, a ostali igrači  su zdravi i spremni za susret sa Krupom, koji će se igrati u srijedu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 17.30 sati.

(Fena)

Ne propustite