Još uvijek se traga za tijelom Andreja Beuca koji nakon skoka nije izronio iz Drine

Bosna i Hercegovina
Još uvijek se traga za tijelom Andreja Beuca koji nakon skoka nije izronio iz Drine
Vidljivost im je trenutno u rijeci smanjena na dvadeset centimatara zbog velikog zamućenja koje dolazi iz gornjeg toka Drine.

Još uvijek se traga za tijelom 34-godišnjeg slovenca Andreja Beuca, koji nakon tragičnog skoka u nedjelju nije izronio iz Drine. 

Danas je potraga proširena uz pomoć vatrogasaca i njihovih čamaca uz obale Drine od mosta u Zvorniku do Šepka. Na terenu su i ronioci ronilačkih klubova "TRB" iz Bijeljine i "Nemo" iz Brčkog, koji pretražuju korito rijeke, ali im zamućena voda otežava rad i ugrožava i njihovu bezbjednost. 

potraga2

Riječ je o obučenim roniocima koji su već intervenisali u ovakvim slučajevima. Prema njihovim riječima potraga se radi oko obala jer se obično desi da rijeka treći ili četvrti dan izbaci tijelo na površinu.

Vidljivost im je trenutno u rijeci smanjena na dvadeset centimatara zbog velikog zamućenja koje dolazi iz gornjeg toka Drine. Prema nekim saznanjima u Zvornik bi večeras trebalo stići i devet ronilaca iz Slovenije koji će se priključiti potrazi za Beucom.

 

Ne propustite