SDP predstavio slogan za Lokalne izbore

Bosna i Hercegovina
SDP predstavio slogan za Lokalne izbore
Predsjednik ove stranke, Nermin Nikšić kazao je novinarima kako ovim sloganom SDP želi poslati snažnu, jasnu i nedvosmislenu poruku da ova partija okuplja, a ne dijeli te da je alternativa postojećem konceptu podjela i pravljenja društva po mjeri privilegiranih pojedinaca.

"Za sve nas" slogan je SDP-a BiH za Lokalne izbore koji će se u oktobru održati u našoj zemlji. Predsjednik ove stranke, Nermin Nikšić kazao je novinarima kako ovim sloganom SDP želi poslati snažnu, jasnu i nedvosmislenu poruku da ova partija okuplja, a ne dijeli te da je alternativa postojećem konceptu podjela i pravljenja društva po mjeri privilegiranih pojedinaca.  

"Uporno insistiranje na nekakvim hrvatskim, srpskim ili bošnjačkim korpusima i sličnim odrednicima doveli su nas do toga da nikada nije bilo više priče o zaštiti svakog naroda pojedinačno, a da pripadnici tog naroda nikada nisu bili u težoj situaciji. Ovo se odnosi na sve narode i na sve trenutno vladajuće stranke" - rekao je Nikšić. 

Kako ističe, SDP je uvijek bio i ostao odan ideji jedinstvene Bosne i Hercegovine i nikada nije niti će pristati na bilo kakve podjele. "U protekle dvije godine SDA, SBB, HDZ, SNSD i njihovi sateliti sve što rade, rade samo sa ciljem da dodatno podijele državu na tri etnička dijela. Pokazali su to na bezbroj primjera. Od podjele firmi i škola na nacionalnoj osnovi te kroz niz zakona i odluka kojim se uvode ovakve neprirodne podjele. Najsvježiji primjer svakako je sramni dogovor Dodika i Izetbegovića o mehanizmu koordinacije kojim je BiH svedena na konfederaciju tri naroda" - ističe Nikšić.

Program SDP-a, kazao je Nikšić izuzetno je kvalitetan dokument, prilagođen svim sredinama u kojima ova stranka učestvuje na izborima. 

"U fokusu našeg programa je zapošljavanje, jačanje ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta kroz aktivnije učešće općinskih vlasti i veće korištenje budžeta i drugih izvora finansiranja koje općine mogu osigurati sa ciljem zapošljavanja, naročito mladih. Osim toga, veliku pažnju ćemo posvetiti unapređenju sistema socijalne pomoći i podrške najugroženijim stanovnicima te naročito podrške radnicima i penzionerima koji su najveće žrtve ove bahate vlasti te naravno daljnjoj izgradnji infrastrukture". 

Ne propustite