Čips od špinata: Zdrava zamjena za masne grickalice

Praktična žena
Čips od špinata:  Zdrava zamjena za masne grickalice
Hrskavi zeleni čips idealna je zamjena za nezdrave grickalice koje inače konzumiramo.

Hrskavi zeleni čips idealna je zamjena za nezdrave grickalice koje inače konzumiramo.

Osim što možda zvuči neobično, ovo jelo od špinata je ukusno i ima jako malo kalorija i nekoliko bitnih nutrijenata.

Zato, sljedeći put kad vas uhvati želja za slanim, hrskavim krompirićima, napravite ovu zdravu alternativu.

Bit će vam potrebna 1 šoljica mladog špinata, opranog i ocijeđenog, pola kašike maslinovog ulja, sušeni češnjak u prahu i morska sol.

Upute:

1. Pećnicu zagrijte na 160 stepeni. Lim obložite papirom za pečenje.

2. Špinat stavite u zdjelu i pospite ga maslinovim uljem, češnjakom i solju. Listiće špinata posložite na papir za pečenje i pecite 7 do 10 minuta dok se listovi ne osuše i potamne. Izvadite iz pećnicu i pustite da se hladi 5 minuta.

Jedno serviranje ima 75 kalorija, 7 grama masti, 2 grama proteina i 1 gram vlakana.

Ne propustite