Punjena korabica: Lagana za pripremu, ali i vašu probavu
Odličan recept za ručak.
Sastojci:
2 korabe
zuta paprika
2 ljutike
2 mlada luka
sol
papar
150 g gljiva
svježi bosiljak
krumpir
3 žlice maslinova ulja
Priprema:
Korabice prerežite na pola. Izdubite unutrašnjost, nasjeckajte je i ostavite sa strane. Polovice korabica blanširajte u zavreloj vodi 5 minuta. Nasjeckajte ljutiku i pržite je na malo masnoće. Dodajte sjeckanu unutrašnjost korabice, očišćenu i na kocke narezanu papriku, rajčicu, krumpir narezan na kocke i gljive, pa propirjajte dok ne omekša.
Maknite s vatre, posolite i popaprite. Korabu premažite maslinovim uljem, napunite nadjevom, pospite mladim lukom i ukrasite listićima bosiljka.