Bosić: Donirao bih novac Dodiku za liječenje poremećaja koje su mu ustanovili

Bosna i Hercegovina
Bosić: Donirao bih novac Dodiku za liječenje poremećaja koje su mu ustanovili
Predsjednik SDS Mladen Bosić kaže da bi i bez presude suda donirao sredstva na račun predsjednika RS Milorada Dodika, ukoliko bi on to potrošio na liječenje ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja, koje je Dodiku utvrdio vještak neuropsihijatrijske struke na sudu, saopćeno je iz SDS

Predsjednik SDS Mladen Bosić kaže da bi i bez presude suda donirao sredstva na račun predsjednika RS Milorada Dodika, ukoliko bi on to potrošio na liječenje ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja, koje je Dodiku utvrdio vještak neuropsihijatrijske struke na sudu, saopćeno je iz SDS, prenosi novinska agencija Patria.

Reagujući na Dodikove tvrdnje da će novac po presudi suda u sporu sa njim potrošiti u humanitarne svrhe i na feštu, Bosić je rekao da je izgleda i presuda drugostepenog suda poznata samo Miloradu Dodiku.

- Ja bih i bez presude drugostepenog suda, koja je izgleda poznata samo Miloradu Dodiku, donirao pare na njegov račun ukoliko bi Dodik novac potrošio na liječenje ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja koje je utvrdio vještak neuropsihijatrijske struke na sudu - rekao je Bosić.

Lider SDS podsjeća da su psihijatrijski problemi predsjednika RS kao što su PTSP i logoreja, a što je ustanovio vještak neuropsihijatrijske struke, nešto što treba da zabrine sve u Republici Srpskoj.

- To još jednom potvrđuje potrebu da se uvede zakonska obaveza provjere psihijatrijskog stanja za nosioce najznačajnijih funkcija - kazao je Bosić.

(NAP)

Ne propustite