Kalašnjikovim ubijene 2 osobe u Marseju

Svijet
Kalašnjikovim ubijene 2 osobe u Marseju
Dvije osobe su ubijene iz vatrenog oružja u centru francuskog grada Marseja. Policija navodi da je najvjerovatnije riječ o obračunu između grupa, javljaju francuski mediji.

Dvije osobe su ubijene iz vatrenog oružja u centru francuskog grada Marseja. Policija navodi da je najvjerovatnije riječ o obračunu između grupa, javljaju francuski mediji.

Broj napadača još nije utvrđen, a lokalni mediji objavljuju da je iz jednog automobila jutros pucano iz “kalašnjikova” na “tvingo” kojim su se vozili dvadesetogodišnjaci. Ubrzo nakon ovog incidenta, u drugom dijelu Marseja pronađen je spaljen automobil tipa “klio”, ali se ne zna da li to ima veze sa događajem u centru grada.

Žrtve su ubijene sa više metaka velikog kalibra. Napadači su u bjekstvu, a nije poznato ni koliko ih je tačno bilo, navodi “Figaro”, pozivajući se na neimenovani policijski izvor.

Tužilaštvo je preciziralo da je pucano iz “kalašnjikova”, a istražitelji smatraju da je najvjerovatnije riječ o poravnanju računa. Od početka godine je u ovakvim obračunima u tom regionu ubijeno petnaestak osoba, dok je 2015. godine 19 ljudi smrtno stradalo u takvim incidentima, od kojih 12 u Marseju. Većina ubistava bila je vezana za šverc droge u određenim djelovima grada, podsjeća francuski list. 

Ne propustite