RECEPT: Domaća Nutella

Praktična žena
RECEPT: Domaća Nutella
Tržište je prepuno slasnih namaza na bazi lješnjaka koji se mažu na kruh, palačinke i dodaju kolačima, no pripremljeni su s dosta aditiva i šećera.

Tržište je prepuno slasnih namaza na bazi lješnjaka koji se mažu na kruh, palačinke i dodaju kolačima, no pripremljeni su s dosta aditiva i šećera. Upravo zato nudimo vam recept za sličnu slasticu iz kućne radinosti koja je jednako ukusna, ali ima upola manje kalorija

Sastojci za namaz od lješnjaka: 

200 grama lješnjaka 
150 grama čokolade s visokim postotkom kakaa
150 ml kokosovog mlijeka 
2 žlice meda 
prstohvat soli 

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 135 Celzijeva stupnjeva. Rasporedite lješnjake na papir za pečenje te ih stavite peći oko 15 minuta. 

2. Pustite da se lješnjaci malo ohlade, a onda ih stavite u ručnik i trljajući plodove jedno o drugo pokušajte ukloniti njihovu ljusku s površine. 

3. Smeljite lješnjake u blenderu dok ne dobijete prah. 

4. Na niskoj temperature rastopite čokoladu u mlijeku, te s medom i solju. Kad dobijete rijetku tekućinu pustite da se ohladi u hladnjaku. 

5. Ohlađenu smjesu od čokolade pomiješajte s lješnjakovim prahom, pa dodajte sladolednim kupovima, palačinkama i drugim slasticama! Dobar tek!

Ne propustite