Neviđen incident: Stočar u pijanstvu htio objesiti i sebe i tele banderu

Region
Neviđen incident: Stočar u pijanstvu htio objesiti i sebe i tele  banderu
U policiji kažu da je alkotest pokazao da je stočar imao čak 1,60 promila alkohola u krvi!

Stočar iz Sjenice N. F. (40) napravio je haos u utorak u centru Ivanjice prijeteći nasred ulice da će objesiti svoje tjele i sebe o banderu javne rasvjete jer je kažnjen što je prevozio životinju mortus pijan!
Njega je policija zaustavila u ponedeljak uveče u Ivanjici, u okviru redovne kontrole prevoza stoke, a utvrđeno je da je N. F. prevozio tele bez odgovarajućih papira.

Zadržan na triježnjenju
U policiji kažu da je alkotest pokazao da je stočar imao čak 1,60 promila alkohola u krvi!
- Policija je primjetila da je prevozio tele u specijalnoj prikolici i zato je i zaustavljen. Bilo je očigledno da je pijan, pa je odmah isključen iz saobraćaja i odveden na trežnjenje - rekao nam je izvor u policiji.

Kada je N. F. izašao sa 12-satnog triježnjenja u policiji, predmet je odmah poslat u Prekršajni sud, koji je naložio da mu se oduzme vozačka dozvola.
- Revoltiran time, jer bez vozačke dozvole ne može da radi, da trguje stokom, N. F. je uzeo svoje tele, otišao ispred zgrade opštine u Ivanjici i zaprijetio da će objesiti i životinju i sebe. Zahtjevao je da mu se odmah vrati vozačka dozvola. Nije ni stigao da napravi omču i da sprovede svoj naum u djelo, kad su ga opet okružili policajci, ali i nekoliko građana i smirili ga - rekao nam je naš sagovornik. Pomahnitali stočar je, kaže on, potom odveden na ljekarski pregled.

Poznanici N. F. iz okoline Sjenice rekli su nam da je on pošten i vrijedan čovjek.
- Riječ je o domaćinu koji se ozbiljno bavi stočarstvom. Vrlo je cijenjen od drugih stočara i u svom kraju. Zato nas je iznenadila njegova reakcija - kažu oni.

Inače, država je u pojedinim regionima u junu zabranila promet stoke zbog bolesti i baš zbog toga je N. F. zaustavljen u Ivanjici.

Veterinarska inspekcija će utvrditi da li je njegovo tele bilo bolesno, ali prema prvim informacijama, ono je bilo potpuno zdravo, piše "Informer".

Ne propustite