ZAVOD ZA IZGRADNJU KS

Sanacija klizišta na lokalitetu Ugorsko II, vrijednost radova 46.000 KM

Objavljeno:05.08.2016 - 15:51
A A A Times Arial

 

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i Fuad Babić, koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, obišli su danas naselje Ugorsko u MZ Hotonj gdje predstavnici firme “MBGH” d.o.o. Sarajevo izvode radove na sanaciji klizišta Ugorsko II/46.

Po riječima Babića, riječ je o projektu koji podrazumjeva radove na postavljanju drenažnog sistema koji će prihvatiti sve vode i kontrolisano odvesti do recipijenta, što će dovesti do stabilizacije tla.

 -  U 2014. godini evidentirano je više od 200 klizišta na području općine Vogošća, a od toga je 45 klizišta koja su u zoni visokog rizika. Za najveći broj ovih klizišta napravili smo projektnu dokumentaciju. Uz  pomoć Vlade Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Kantonalne uprave civilne zaštite, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, realizovali smo veliki broj projekata na sanaciji klizišta. Na području naselja Ugorsko  u ovoj godini su realizovana tri klizišta koja su bila urgentna. Danas su počeli radovi na četvrom urgentnom klizištu, čija je vrijednost oko 46.000 KM -  rekao je načelnik Smajić.

Pored sanacije ovog klizišta, privode se kraju radovi na sanaciji klizišta Mehtefčić u naselju Svrake, kao i završetak radova na sanacija klizišta i izgradnji kanalizacionog sistema separate kanalizacije i fekalne kanalizacije u naselju Tihovići, čija je vrijednost 600.000 KM, saopćeno je iz kabineta načelnika Općine Vogošća.

 

Fena

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA