AUTO-MAFIJA

U Sarajevu se godišnje ukrade preko 1.000 vozila

Objavljeno:05.08.2016 - 14:05
A A A Times Arial

Postupajući tužitelj ispitat će osumnjičene pripadnike auto-mafije koji su lišeni slobode na Ilidži, a Tužilaštvo BiH, kako su naveli radi opsežan predmet u borbi protiv struktura auto-mafije povezane sa prekograničnim i organizovanim kriminalom.
 
Naime, kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, postupajući tužitelj Tužilaštva BiH, čim se steknu uvjeti, ispitat će uhićene osumnjičene, koji su lišeni slobode prilikom razmjene vatre sa policijom, u pokušaju krađe skupocjenog motornog vozila u naselju Ilidža.
 
”S obzirom da su osumnjičeni i ranjeni, čim se steknu uvjeti, bit će ispitani i bit će predložena mjera pritvora, a već je izdata naredba da budu pod stalnom stražom i nadzorom policije. Navedeni osumnjičeni su pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja već duži vremenski period prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH”, naglasili su iz Tužilaštva BiH.
 
Tužiteljstvo BiH, navode, u suradnji Graničnom policijom, MUP-om Kantona Sarajevo i SIPA, zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv skupine osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju skupocjenih motornih vozila.
 
S obzirom na alarmantnu situaciju u ovoj oblasti, naročito u glavnom gradu BiH, gdje se godišnje otuđi ili ukrade blizu 1000 vozila (više od dva vozila dnevno) potreban je, navode iz Tužilaštva BiH, angažman svih policijskih i pravosudnih struktura, a naročitio sa razine entiteta i kantona, u procesuiranju počinitelja kaznenih djela, koja nemaju elemente međunarodnog i organiziranog kriminala.

(Novi.ba)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!