NOVI TREND: Kick flare traperice hit su ulične mode

Moda i ljepota
NOVI TREND: Kick flare traperice hit su ulične mode
U modnom svijetu zvoni na uzbunu: popularne skinny traperice, dugogodišnje neprikosnovene vladarice jeansa, dobile su opasnu konkurenciju. Celebi, modne blogerice i street style ikone ovog je proljeća obuzela pomama za kick flare krojem koja se brzinom munje proširila ulicama

U modnom svijetu zvoni na uzbunu: popularne skinny traperice, dugogodišnje neprikosnovene vladarice jeansa, dobile su opasnu konkurenciju. Celebi, modne blogerice i street style ikone ovog je proljeća obuzela pomama za kick flare krojem koja se brzinom munje proširila ulicama. Nova traper-zvijezda pomela je sve što joj se našlo na putu, bacivši preko noći u zaborav superhot  „boyish“ i „mom jean’ modele koji su još donedavno ozbiljno dahtali za vratom našim omiljenim skinnycama.

Estetika nove zvijezde je ultrajednostavna: uske na bokovima, šire se od koljena i dopiru (najviše) do gležnja. Sve u svemu, nalik su dobrim starim zvoncarama – samo kraćim. I upravo je tome ključna razlika koja im daje modernost i suvremeni štih. Jer, budimo iskreni: tsunami 70-ih umorio je i najveće fanove.

Dojadile su nam identične cure u trapezicama, blijede kopije modnih ikona poput Jane Birkin, Nico ili Marianne Faithfull, koje smo u posljednje vrijeme možda i previše viđali. Umorni smo od copy/paste lookova preslikanih s vintage fotki iskopanih na Instagramu, bez trunka mašte i osjećaja za pomak. Nove kick flare traperice svojevrsna su sinteza starog i novog: jednom nogom u prošlosti, drugom su debelo zagazile u epohu u kojoj trenutno caruju

Nije slučajnost da prve modele koji su prošle zime stigli uz fanfare dugujemo upravo hipsteru Demne Gvasalije koji je za svoj brend Vetements na pariškoj modnoj pisti predstavio nove hlače od trapera, nešto duže sa stražnje nego s prednje strane, odrezane odoka, neravno, kao da su nastale u kućnoj radinosti (što je fashionisticama praznih džepova omogućilo da svoj novi hit komad sklepaju iz starih levisica 501).

Uspjeh je bio trenutačan. I otada, ove  smiješne traperice cvjetaju na pistama i ulicama širom svijeta: na Tjednima mode viđamo ih u prvom redu. dizajnerski i high street brendovi nude koncept u svim mogućim teksturama, nijansama i dužinama, a i celebi, na čelu s Alexom Chung, ne skidaju  se iz njih. Na ruku im ide i to što se savršeno sljubljuju s natikačama, ljetnim it-komadom kulerskih brendova kao što su Acne, Gucci ili Chloé. Sve u svemu,  kick je očito – chic!

(elle.hr)

Ne propustite