PREDSJEDNIK RS

Dodik: Za mene je inostranstvo to šta HDZ i SDA rade u Federaciji

Objavljeno:03.08.2016 - 20:10
A A A Times Arial

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je novim dogovorom o mehanizmu koordinacije RS obezbijedila da nema odluke bez njenog ovlaštenog predstavnika i vratila se na pravo mjesto, te poručio da to niko ne može da ospori.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Republika Srpska biti na dobitku kada je riječ o posljednjim neslaganjima između stranaka HDZ i SDA u vezi sa mehanizmom koordinacije, Dodik je naveo da nikada na taj način nije posmatrao njihove aktivnosti.

"Ja sam davno rekao da je za mene inostranstvo to šta oni u Federaciji BiH rade, HDZ i SDA", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Čović reagovao, a da stvari još nisu ni bile poznate, te poručio da nema ništa protiv ukoliko je rješenje da se u tekst upiše da u kvorumu budu i ovlašteni predstavnici kantona.

Dodik je rekao i da nije pratio reagovanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića nakon neodržavanja sastanka delegacija SDA i HDZ o mehanizmu koordinacije, te naveo da je više iznenađen komentarima članica Saveza za promjene da se na sastanku u Istočnom Sarajevu 31. jula u stvari ništa nije desilo.

"Desilo se da su oni u januaru prihvatili mehanizam koordinacije koji podrazumijeva da konsenzusom odlučuju prisutni u tom tijelu, a mi smo obezbijedili da bez ovlašćenog glasa Vlade Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske, nema odluke", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, poručio je da se niko ne može lažno predstaviti i da to Savezu za promjene i smeta, jer se "lažno predstavljaju da zastupaju RS i na fonu su izdaje, jer finansijski skrnave RS- od neprihvatanja kredita Svjetske banke, ruskog aranžmana, pa do sadašnje priče sa Međunarodnim monetarnim fondom".

"Savezu za promjene bilo je važno da mi ne dođemo do tog novca i da RS uđe u to, kako oni žele da vide ili kako pričaju, da je RS bankrotirala", rekao je Dodik.

(Srna)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia