Šemso Zahiragić – mladić koji iz Donjeg Vakufa na sve Željine utakmice dolazi autostopom

Sport
Šemso Zahiragić – mladić koji iz Donjeg Vakufa na sve Željine utakmice dolazi autostopom
Šemso Zahiragić je mladić koji iz Donjeg Vakufa na sve Željine utakmice dolazi autostopom. 24-godišnjak kojem je ljubav prema Željezničaru veća od straha, umora, gladi i svega ostalog.

Šemso Zahiragić je mladić, koji iz Donjeg Vakufa na sve Željine utakmice dolazi autostopom. 24-godišnjak kojem je ljubav prema FK Željezničar veća od straha, umora, gladi i svega ostalog. 

Šemso ne propušta ni jednu Željinu utakmicu. Na gostovanjima, ali i domaćim utakmicama Šemso je tu, pjeva i bodri plave. I svaki put, dolazi autostopom. „Uglavnom mi stanu komercijalisti, oni me više svi znaju. Ovako na utakmice dolazim već 5-6 godina“ – priča Šemso za Novi.ba.

Često mu, kako kaže, stanu i grupe ljudi jer vide da ima šal i znaju da je krenuo na utakmicu. „Nekad presjedam po 3-4 puta. U subotu, kad je Željo igrao s Olimpikom krenuo sam u 9 ujutro bio sam u Sarajevu oko 2.“ 

img-1020

„U Tuzlu ću vjerovatno krenuti noć prije jer do Tuzle imam oko 300 km, zavisi u kojem terminu bude utakmica. Široki s druge strane, jedva čekam.“

Uglavnom, priča on, stižem na vrijeme mada se zna desiti i da zakasnim na utakmicu. „ Zakasnio sam kad je Željo gostovao Slaviji. Stigao sam u Lukavicu u 60-oj minuti, odgledao 10 minuta utakmice i onda su gostujući navijači morali da napuste utakmicu.“

I to nije sve, imao je Šemso raznih dogodovština. Jednom je čak uspio biti jedini navijač Željezničara na utakmici. „ Željo je igrao u Mostaru. Policija je, po ko zna koji put, vraćala navijače, ali ja nisam bio sa kolonom i tako sam prošao dalje" - priča on. Šemso je taj dan bio jedini manijak u Mostaru. Stajao je na ogradi i bodrio svoje, istini za volju, kratko jer je su ga ubrzo, kako kaže, počeli ganjati i jedva je pobjegao.   

Inače, Šemso živi sa majkom, koja mu je na početku branila da dolazi na utakmice, ali vremenom se pomirila sa njegovom ljubavlju prema Želji. Autostopom dolazi jer nema dovoljno novca da svaki put plaća autobuske karte. Uglavnom radi sezonske fizičke poslove, ali i pomaže komšijama kako bi pomogao svojoj majci. 

Naposlijetku, velikih želja, kaže Šemso za Novi.ba, nema. Žalja mu je da nađe posao, živi normalan život i, naravno, da Željo nastavi da pobjeđuje. 

(foto: Nedim Karalić)

Ne propustite