Vrijeme više ne radi za Mostar

Bosna i Hercegovina
Vrijeme više ne radi za Mostar
Sekunde, minuti, sati, dani, mjeseci, godine su prošli, a rješenje za Grad Mostar još uvijek nije pronađeno.

Sekunde, minuti, sati, dani, mjeseci, godine su prošli, a rješenje za Grad Mostar još uvijek nije pronađeno. Nakon 2012. godine u kojoj Mostarci nisu ostvarili jedno od osnovnih ljudskih prava (ono biračko), čini se da olovke u rukama neće držati ni 2. oktobra ove godine za kada su u Bosni i Hercegovini planirani lokalni izbori. Trenutno curi i posljednji dan roka do kojeg je CIK trebao okončati ovjeru kandidatskih listi i kandidata, a da se u biti ne događa ništa.

Danas se u Večernjaku (neslužbenom glasilu HDZ-a) pojavila informacija o navodnom sastanku gradskih organizacija HDZ-a BiH i SDA u Mostaru, što je za Novi.ba demantovao predsjednik mostarske SDA Salem Marić, navodeći “kako o tome nije obaviješten”.

Ipak, koji sat kasnije došli smo do informacije, istina nezvanične, da će se sastanak ipak održati večeras. Poučeni ranijim iskustvima, ni ovog puta naravno nećemo i ne možemo očekivati ništa spektakularno.

Predsjednik Koordinacije srpskog naroda Grada Mostara Dušan Golo nije optimističan po pitanju održavanja lokalnih izbora u gradu, tvrdeći da je odavno jasno da ih 2. oktobra sigurno neće biti.

“Možda hoće u nekon od narednih mjeseci, ali za to je potreban dogovor HDZ-a i SDA koji drže ključ u svojim rukama. Nadam se da će biti dovoljno savjesni i osloboditi nas talačke krize u koju su nas stavile dvije pomenute politike” - rekao je Golo za Novi.ba.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar Damir Džeba danas nije bio dostupan novinarima.

Ne propustite