Festival folk muzike okupio zvijezde narodne muzike iz bivše države

Show
Festival folk muzike okupio zvijezde narodne muzike iz bivše države
Prva večer regionalnog muzičkog festivala "Ringišpil“u splitskoj Spaladium Areni, pretvorila se u pravi epicentar folk muzike, blještavila i razgolićenih tijela.

Prva večer regionalnog muzičkog festivala "Ringišpil“u splitskoj Spaladium Areni, pretvorila se u pravi epicentar folk muzike, blještavila i razgolićenih tijela. Ljubitelji turbofolka mogli su uživati uz hitove Petre Kovačević, Elitnih odreda, Ringišpil benda, Milice Todorović, Indire Radić, Ace Lukasa i ostalih regionalnih zvijezda. Uoči prve večeri "Ringišpila" pred Arenom u Lori su se formirali dugi redovi nestrpljivih obožavatelja, a dvoranu je napunilo oko pet hiljada mladih.

Prije početka spektakla, atmosferu su podizali alkoholom, a iz automobila je treštala narodna muzika. Ringišpil bend je otvorio večer i počeo lagano zagrijavati publiku koja je vrištala uz hitove kao što su: "Ne'ko će mi noćas napraviti sina“, "Lepota balkanska“ i mnoge druge. Na scenu su idući stupili Elitni odredi koji su napravili dobar štimung uz atraktivne plesačice.

Inače, sve je bilo na nivou: od izvođača, plesačica, rasvjete, pa do publike koja je pjevala zafrkantske refrene poput onog: "Napravi mi sina pod svetlima casina".

U "VIP Gold“ loži bilo je poznatih lica, među njima i Snježana Mehun, jedna od glavnih organizatorica "Ringšpila" te PR festivala Hana Hadžiavdagić- Tabaković.

"Očekujemo veliki broj ljudi jer se u Splitu dosta slušaju narodnjaci. Sve je veselo i vlada jako dobra atmosfera. Svi se nešto pretvaraju da ne vole narodnjake, a večerašnji spektakl je dokaz da to nije istina" kazala je simpatična Hana.

"Drago nam je da su Splićanke i Splićani pokazali interes za ovaj spektakl. Očekujemo da će se pojaviti velik broj ljudi. Zasad je sve dobro" kazala je Mehun. Prva večer turbofolk festivala trajala je do sitnih noćnih sati.

Izvor: Jutarnji.hr

Ne propustite