Zašto je u redu mršavim osobama govoriti da su premršave?

Praktična žena
Zašto je u redu mršavim osobama govoriti da su premršave?
Skinny shaming pojam je koji opisuje vrijeđanje osoba na temelju njihovog izgleda, u ovom slučaju na temelju njihove mršavosti, iako objektivno možda uopće nisu premršavi.

Skinny shaming pojam je koji opisuje vrijeđanje osoba na temelju njihovog izgleda, u ovom slučaju na temelju njihove mršavosti, iako objektivno možda uopće nisu premršavi. Potaknuti sve češćim vrlo uvredljivim komentarima koje imamo prilike pročitati na internetu, posebno na društvenim mrežama, odlučili smo malo dublje zaći u temu negativnih komentara s kojima se susreću osobe na temelju svog fizičkog izgleda. Razgovarali smo s poznatom blogericom Zoranom Jovanović, psihologom Hrvojem Malekovićem i bivšom manekenkom Matejom Penavom.
 
"Na svakodnevnoj bazi ljudi se smatraju kompetentnima da mi ostave komentar kako sam smršavjela ili se udebljala, kako mi nešto ne stoji, kako imam krive noge i slično, ali ipak ja imam 26 godina, svjesna sam svog izgleda, svojih mana kao i vrlina i takve stvari ne mogu me pogoditi. Smatram da je to odraz nečije nekulture i neodgojenosti. Prvenstveno nikada ne znate s čime se netko bori. Dobivanje na kilaži npr. može biti uzrok hormonskog poremećaja, a gubitak na težini posljedica stresa. S obzirom na to da niste u koži te osobe i ne znate što se događa u njena četiri zida i izvan društvenih mreža najbolje da ništa ne komentirate", podijelila je svoje iskustvo srpska blogerica Zorana Jovanović. 

 

Ne propustite