Uhapšen maloljetnik koji je ranio prolaznicu kod Latinske ćuprije

Crna hronika
Uhapšen maloljetnik koji je ranio prolaznicu kod Latinske ćuprije
U Sarajevu je uhapšena jedna osoba koja se sumnjiči da je pucala u blizini Latinske ćuprije i pogodila žensku osobu B.S. rođena 1959. godine koja je zadržana na bolničkom liječenju u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

U Sarajevu je uhapšena jedna osoba koja se sumnjiči da je pucala u blizini Latinske ćuprije i pogodila žensku osobu B.S. rođena 1959. godine koja je zadržana na bolničkom liječenju u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Do pucnjave je došlo kada su se na raskrsnici ulica Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Most Latinska ćuprija, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavila putnička motorna vozila “Ford” i “Škoda Fabia”, nakon čega je iz vozila “Ford”, NN lice ispalilo jedan hitac iz vatrenog oružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja povrijeđena prolaznica.

Policijski službenici su u ulici Augusta Brauna, općina Centar Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford”, reg. oznake IEW 956 HM, nacionalne oznake Italije, kojim je upravljao maloljetni Č.A., rođen 2000. godine, nastanjen u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i teške tjelesne povrede Č.A. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

 

Ne propustite