DANAS JE DERBI U DOLINI ĆUPOVA: Baždarević i Hadžibegić očekuju sljedeće

Fudbal
DANAS JE DERBI U DOLINI ĆUPOVA: Baždarević i Hadžibegić očekuju sljedeće
Legende Željezničara i Sarajeva, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, su za naš portal iznijeli svoja očekivanja od današnjeg, možda i najzanimljivijeg derbija u historiji.

BAŽDAREVIĆ OPTIMISTIČAN KADA JE U PITANJU IGRA

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, je optimističan kada je u pitanju igra ova dva kluba:

''Derbi bi trebao biti zanimljiv i odličan. Obje ekipe su dosta mjenjale, ali okosnica tima je sačuvana, kako kod Želje tako i kod Sarajeva. O formi se ne može pričati, zato bi moglo biti jako zanimljivo, ali forma nikad nije ni odlučivala derbi, to je uvijek bio momenat inspiracije, odnosno ekipa koja je skoncentrisanija u datom trenutku je i slavila.'' rekao je Baždarević.

Ne može da se ne primjeti da kod oba kluba ima dosta igrača koji nisu prošli omladinske selekcije istog, na ovu konstataciju  popularni Meša je rekao sljedeće:

''Malo je igrača kojima je matični klub Željo odnosno Sarajevo, ali pojačanja koja su dovedena na obje strane, nisu bezazlena, jer to su profesionalci, tako da će se i oni znati nositi sa teretom zvani derbi. Ja iskreno očekujem lijepu fudbalsku predstavu, posebno što je prvo kolo, i što će kako jedni tako i drugi željeti prvenstvo otvoriti na najbolji mogući način.'' zaključio je Mehmed Baždarević

Ne propustite