Mještani Šipa danima se bore za zagađenom vodom: "Prokuhamo vodu, pa se okupamo"

Bosna i Hercegovina
Mještani Šipa danima se bore za zagađenom vodom: "Prokuhamo vodu, pa se okupamo"
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija građanim je, nezvanično, saopćeno da voda jeste zagađena, da sadrži bakterije te da nije za upotrebu ali, prema svemu sudeći, to je sve što će dobiti od ove državne firme.

Stanovnici sarajevskog naselja Šip, preciznije ulice Branilaca Šipa danima se bore sa zagađenom vodom. Na njihove pozive, pisma, žalbe - nažalost, još uvijek nema valjanog odgovora. Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija građanima je, nezvanično, saopćeno da voda jeste zagađena, da sadrži bakterije te da nije za upotrebu ali, prema svemu sudeći, to je sve što će dobiti od ove državne firme. 

Do više informacija ni Novi.ba nije mogao doći jer iz (KJKP) Vodovoda i Kanalizacije na naš upit nisu željeli odgovoriti. 

Nažalost, stanje je alarmantno. Voda koju dobijaju iz česme, tvrde naši sagovornici, pomiješana je sa kanalizacijom stoga je nemoguće koristiti za kupanje i pranje, a o piću da i ne govorimo. Budući da se njihovom strpljenju bliži kraj jer je njihovo i zdravlje njihove djece ugroženo oni su danas predali zahtjeve i svim ostalim nadležnim službama, koje bi mogle, nadaju se oni, pomoći u iznalaženju rješenja.    

Video: Amer BEGANOVIĆ

Ne propustite