Čak 75% uobičajene piletine je puno kancerogenog arsena

Zdrav život
Čak 75%  uobičajene piletine je puno kancerogenog arsena
Promjena prehrane na organsku doista može pomoći, pogotovo ako imate u vidu štetne i opasne po život tvari koje umjetno uzgojeni proizvodi sadrže.

 Promjena prehrane na organsku doista može pomoći, pogotovo ako imate u vidu štetne i opasne po život tvari koje umjetno uzgojeni proizvodi sadrže.

Prema FDA najveća prijetnja, kada su domaće životinje, tačnije kokoši. Uzgojeni u nezdravoj, prisiljenom okruženju, kokoši mogu proizvoditi meso i jaja pune opasnih tvari, koje su često alarmantne za zdravlje. Najgore supstanca pronađena u farmama pilića je arsen, koji može da uzrokuje rak u brojnim slučajevima.

Uporna izloženost arsenu će izazvati kritične zdravstvene probleme kao što su dijabetes, kardiovaskularne bolesti i toksičnost živčanog sustava. Glavni simptomi koji proizlaze iz podvrgavanja anorganskom arsenu su:

povraćanje
bolovi u trbuhu
proljev
krutost i ukočenost
grčevi mišića
U konačnici, ekstremna izloženost anorganskom arsenu može biti smrtonosna i dovesti do smrti.

Ostali pokazatelji prisutnosti arsena uključuju promjene pigmentacije kože i rak.

Pilići su dužni da sadrže arsen, bilo da su organski ili uzgojeni na farmi. Međutim, postoje neke metode koje možete primijeniti kako bi se smanjio unos arsena. Jedan od načina da to učinite je da u potpunosti promijeniti svoju prehranu na organsku.

Ukratko, iako izbjegavanje arsena u potpunosti nije vjerojatno, prebacivanje na organske proizvode i pijenje sigurne i testirane vode, može pridonijeti očuvanju zdravlja i značajno ograničiti izloženost toksinima.

 

Ne propustite